Wat overkwam mij?

Mijn naam is Femke Broertjes, 45 jaar, al 23 jaar samen met Ralf en trotse moeder van Sanne (17) en Bram (14) en ervaringsdeskundige in het herstellen van/na een hersenontsteking.

Waarom deze site?

In 2009 ben ik, tijdens de zwangerschap van mijn tweede kind getroffen door een hersenontsteking (niet te verwarren met een hersenvliesontsteking). Tegen alle verwachtingen in ben ik volledig hersteld en weer mijn oude ik geworden. De revalidatie, re-integratie en de weg daar naartoe waren zwaar.

Mijn doel met deze pagina is het in contact komen met mensen die herstellende zijn van een hersenaandoening en/of familieleden om mijn ervaring te delen zodat anderen daar wat aan hebben. Ik heb toentertijd wel iemand gemist die me echt begreep, dit wil ik graag betekenen voor mensen. Patiënt zijn is niet fijn maar er echt uitkomen is nog veel moeilijker!

Herstel is: Het terugpakken van de eigen identiteit, autonomie, mentale veerkracht, het vertrouwen op de eigen kracht en het afnemen van afhankelijkheid van zorg. (Anthony , 1993)(Droës & Plooy, 2010)

Tijdens mijn herstelperiode ben ik tegen behoorlijk wat onbegrip aangelopen.

Ik heb geworsteld met vragen als: hoe ga je om met onbegrip? Hoe spreek je helder je verwachtingen uit terwijl je zelf niet eens weet wat ze zijn en hoe ga je om met die extreme vermoeidheid, terwijl je graag door wilt gaan, je staat immers midden in het leven!

Graag zou ik andere mensen helpen/coachen die zich uit een soortgelijke situatie moeten worstelen.

Worstel je met deze of andere zaken?  Schroom dan niet om contact met me op te nemen, ik luister graag naar je. En misschien kan ik je nog wel voorzien van wat handige tips!

Benieuwd naar mijn verhaal? Hieronder kun je mijn zelf geschreven boek bestellen.